Prezydent Wadim Tyszkiewicz wziął udział w otwarciu pracowni gastronomicznych w nowosolskim Spożywczaku – od dziś szkoła ta posiada kuchnię na poziomie kilkugwiazdkowych hoteli z profesjonalnymi stanowiskami do gotowania. Kuchnia na miarę XXI w.
, połączona z zapleczem technicznym, szatnią, barem i jadalnią pozwalają realizować wszystkie projekty z zakresu przygotowania potraw i organizacji usług gastronomicznych!
Szkoła podpisała także umowę partnerską z firmą AB FOODS z nowosolskiej strefy. Pod okiem fachowców oraz profesjonalnych kucharzy, uczniowie szkoły będą mogli się uczyć na praktykach, które będą się odbywały w firmie. Ucząc się i praktykując na nowoczesnym sprzęcie, który coraz częściej można spotkać w restauracjach, czy hotelach, uczniowie będą dobrze przygotowani do przyszłej pracy – mówi starostwa Powiatu Nowosolskiego, Waldemar Wrześniak.